E: info@optiekvandentillaart.nl

 
 Kerkstraat 6
 5751 BH Deurne
 T: 0493-846540
   

Contact

faceb2.png tillaart2001004.jpg

vertrouwde oogzorg

Ruim 35 jaar optiekervaring in Deurne


Of u nou lenzen wilt voor af en toe, naast uw bril, bij voorbeeld tijdens het sporten, of dat u de overstap wilt maken van bril naar lenzen, of dat u meteen wilt starten met lenzen, hoe dan ook: Optiek van den Tillaart biedt een breed assortiment contactlenzen en staat al jaren in de regio bekend om zijn goede contactlenspraktijk.

Oogonderzoek door contactlensspecialist
Specialist Hans onderzoekt uw ogen om te zien welke soort lenzen het meest geschikt is voor uw ogen. Hij doet dit door de sterkte te bepalen van uw ogen, en door uw oogleden, uw traanvocht, uw hoornvlies en de vorm daarvan te bekijken. Met deze gegevens weet hij meer over de bouw van uw ogen en daardoor over welk type lens daar het beste bij past. Hierna bespreekt hij met u welke soort lens het beste aan zou kunnen sluiten bij uw wensen en bij uw leefomstandigheden. Werk, sport en hobby’s spelen een rol, maar ook leef- en werkomgeving; zelfs allergieën of eventueel medicijngebruik is van invloed op de lenskeuze.

Type lenzen

Vormstabiele contactlenzen
De moderne harde contactlens is een stuk minder hard dan de vroegere harde lenzen. Daarom is vormstabiele contactlenzen een betere naam. Dit zijn zuurstofdoorlatende lenzen, die we voor elk oog volledig op maat laten maken. Door gebruik te maken van de allernieuwste meettechnieken kunnen we de bolling van uw ogen perfect opmeten en de meest optimale lens voor uw ogen uitkiezen. Hierdoor went u veel gemakkelijker aan deze lenzen. Vormstabiele lenzen zijn uitstekend geschikt voor mensen met droge ogen of met een afwijkend hoornvlies. Dit type lens gaat, afhankelijk van materiaal en andere factoren, één tot vier jaar mee. Voor uw ogen zijn ze veel beter dan de harde lenzen van vroeger.


Zachte contactlenzen
Zachte contactlenzen worden tegenwoordig meestal gemaakt van Siliconen Hydrogel. Lenzen van dit materiaal brengen wel vijf keer meer zuurstof naar het hoornvlies dan zachte contactlenzen van een ander materiaal. Dit zorgt voor langere, comfortabelere draagtijden en voor minder last van droge ogen. De zachte contactlens bevat water en is dunner, zachter en flexibeler, waardoor de lens zich beter aanpast aan de vorm van uw oog en waardoor de gewenningstijd zeer kort is. Hierdoor is de zachte lens uitermate geschikt om af en toe te dragen en is gemakkelijk te combineren met een bril.

Multifocale contactlenzen
Dit zijn vormstabiele of zachte lenzen, waarmee u op elke afstand kunt zien. Zo is het niet nodig bij uw lenzen ook een leesbril te gebruiken. De groep mensen die, behalve dat ze ver- of bijziend zijn, ook een leescorrectie nodig heeft, wordt steeds groter. Voor die mensen zijn er tegenwoordig multifocale contactlenzen. Deze lenzen hebben drie scherptegebieden: voor dichtbij, veraf en voor er tussenin. Zo heeft u voor elke situatie de juiste sterkte.
Openingstijden
zie ook facebook